Collage beauty

Collage beauty

donderdag 22 november 2012

How to : No buy month!


Wij beauty liefhebbers smijten graag met geld om nog even een ditje en een datje te halen. Of spreek ik nu alleen voor mezelf ? Ik ben typisch zo'n iemand die het lastig vind om te sparen en soms check ik letterlijk of dat er geen gat in mijn portomonee zit. Want , wauw! Het lijkt wel of dat mijn flappen vleugels hebben! Deze maand mag ik daarom niet veel kopen. Een soort van NO buy month. Merk je bij jezelf ook dat het geld eerder weg is dan dat het komt? Volg dan hier mijn tips!


Laten we eerst maar eens een test doen om te kijken of dat jij echt het geld over de balie smijt en je aan het einde van de maand rood staat. Merk je dat je de laatste twee weken voor je salaris je al op een houtje moet bijten? Je vriendinnen voor je moeten betalen omdat je blut bent ? Je letterlijk in het rood staat ? Je stemmetjes hoor als je langs de uitverkoopbak loopt en je ernaar luistert en vervolgens met tien producten vrolijk bij de kassa aankomt. Oke, dan is de schade very bad.But dont worry! We're going to do something!


Vermijd het dorp of de stad! 

Het is niet slim om naar het winkelcentrum te gaan als je in de no-buy month zit. Je word er alleen maar hebberig van .Je ziet een ditje en een datje. En voor je het weet ligt het alweer in je mandje . Loop er met een grote cirkel om heen. Stel je moet echt . Neem dan alleen echt het gene mee wat je nodig hebt. 

Zorg voor contant geld

Je merkt lastig dat je geld aan het uitgeven bent als je niet het geld in het echt uitgeeft. Je haalt je pas er vrolijk door. Zonder dat de groene cijfers op het bordje tot je door dringen. Als je thuis eens gaat kijken hoeveel er nog op je bankrekening staat merk je dat  je toch wat meer hebt uitgegeven dan de bedoeling was. Wat kan helpen is dus je geld contact meenemen. Zo kan je zien wat je uitgeeft. Merk je dat je portommonee lichter word ? Hold the horses there lady! 


Laat de merk producten staan!

Probeer eens goedkopere winkels uit zoals de zeemand en de wibra! Oke, soms moet je ergens goed in investeren. Maar je kan er super goedkoop haar dingetjes, handdoeken en grote flessen douchegel etc. kopen! Handig , goedkoop en chill! 

Hou bij wat je uitgeeft

Hou eens één maand alles bij wat je uitgeeft. Waar geef je het meeste aan uit? Eten, make-up of kleren? Probeer dan op dat gebied te verminderen en ontwijk dat ook! Geef je al je zuur verdiende geld uit aan broodjes frikadellen? Sla dan een keertje een rondje supermarkt over. Doe mee aan de no-buy month of week!

Probeer eens één week of maand zo weinig mogelijk geld uit te geven. Sla de rondjes supermarkt, snackbar en drogisterijen over. Hou je geld veilig op je bankrekening, die laatste verloren muntjes tussen de bank en je  briefgeld in de spaarpot. Deze maand niks! Oke, misschien een paar sokken of dingen die écht écht heel erg nodig hebt. 

Wat doen jullie als je even niet mag investeren in de economie? 

Kuuuus,
Renate!

2 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Als ik écht op mijn geld wil letten, dan moet ik de stad gewoon vermijden. Ik ga vaak naar de stad, gewoon om lekker rond te lopen en in winkeltjes te snuffelen, maar ik ga nóóit met lege handen naar huis. Dus de enige manier om een 'no buy month' te overleven is lekker thuisblijven! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahaha! Ik ken het helemaal! Dat doe ik meestal ook. ;)

      Verwijderen