Collage beauty

Collage beauty

vrijdag 22 juni 2012

Wat te doen na een glaasje te veel ?


Nadat je een leuke avond hebt gehad in je favoriete stamkroeg, het iets te gezellig hebt gemaakt tijdens het nachtleven in Amsterdam of dat het dineetje met je baas en zijn vrouw zo saai was dat je nog maar een glas wijn achter over hebt gegooid. De volgende ochtend heb je er toch wel een beetje spijt van. Knallende koppijn, droge mond, vies haar , je stinkt , je benen willen niet doen wat je zegt oftewel je hebt te diep in het glaasje gekeken! Wooooops, you dit it again !

Hoe kan je hem voorkomen? 

 1. Nou de aller simpelste van allemaal: Drink minder! Oke, iedereen drinkt wel eens een glaasje te veel. Maar als je vaker last hebt van de wel bekende kater moert je toch maar eens gaan nadenken of dat het wel zo verstandig is om zo veel te drinken. Wijs gewoon een paar drankjes af. Vind je het lastig om niet telkesn aan de bar te staan voor het volgende drankje? Neem dan maar een bepaald bedrag aan geld mee. Is het op? Hold the horses there lady! Zo houdt  je het drinken binnen de perken.
 2. Drink ook af en toe een glaasje water. Een kater word veroorzaakt doordat er te weinig vocht in het lichaam aanwezig is. Je kan ook vooraf al wat glazen water drinken. Maar het lijkt me niet zo fijn om met een enorme waterbuik uit te gaan.
 3. Drink niet alles door elkaar. Maar houdt het bij één soort drank. 


Wat te doen tijdens de kater? 

 1. Neem een aspirine in. Oke, als het heel heftig is , neem er dan maar twee. Niks is zo vervelend om op te staan met die knallende koppijn!
 2. Drink gedurende de hele dag. Water staat bekend omdat het het lichaam reinigt. En dit is precies wat we nodig hebben. Het lichaam ziet de overdosis alcohol namelijk als een vijand en moet dus zo snel mogelijk verwijderd worden. Nou is het wel zo lief om je lichaam daar een handje mee te helpen. Dus hup, gooi er nog maar een glaasje achter aan! En nee , geen alcohol deze keer dames. Just aqua.
 3. Voel je je nog steeds rot? En zwabber je maar een beetje op die benen van je rond? Ga naar bed met een bak ijs , een film en sluit je even lekker af van alles en iedereen. (Hang eventueel ook een bordje op de deur dat als ze binnen komen ze bekogeld worden met knuffels. Because you're not miss sunshine today.)
 4. En als je dan ligt. Lekker warm in je bed, tussen de zachte dekens, het geluid word vager en je ogen worden zwaarder. Welterusten! Slaap maar lekker die kater eruit!
 5. Heb je nogal last van vergeetachtigheid na een leuk avondje stappen? Dan is vanaf nu de banaan je beste vriend in de tijden van je kater. Het schijnt dat bananen de stof Tryptofaan bevatten en die stimuleren weer het menselijke geheugen. Handig als je hoofd een zeefje is. En misschien kom je er na die vijfde banaan wel achter of dat je nou wel of niet met die knappe jongen hebt gezoend... (Ik weet niet of dat het echt werkt dames, maar ik heb het op meerdere sites gelezen.) You can always try it!

 Okee, en dat waren mijn tips wel hoe je een kater kan voorkomen en hoe je hem de dag erna weer kan overleven. Hebben jullie nog tips ?

Dikke zoen,
Renate

5 opmerkingen:

 1. Heel slecht misschien maar als het een leuk feestje is denk ik niet van 'Goh ik ga niet drinken dat is slecht' .. Wel handig artikel!

  xcomemoda.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig is mij dit nog nooit overkomen ^^

  BeantwoordenVerwijderen