Collage beauty

Collage beauty

zondag 3 juni 2012

Goede slaaptips!


 Dat een schoonheidsslaapje goed voor je is weten we allemaal wel. Als je begint te gapen probeert je lichaam je te vertellen dat het tijd is om lekker je nestje in te duiken, je te verstoppen onder je warme dekens en heerlijk je ogen te sluiten . Maar ja, Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je begint te denken aan wat er die dag allemaal wel niet is gebeurd. Je gaat piekeren. Oftewel van slapen komt dus niks meer! Hoe kan je nou lekker je ogen sluiten en naar dromenland gaan? I'm gonna help you. 

  1. Bouw je activiteit af. Naarmate je meer richting 'bedtijd' gaat is het beter om je activiteiten af te bouwen. Zo word je lichaam als het ware ook steeds wat slaperiger. 
  2.  Leg je mobiel weg, doe je computer uit, je laptop  verstop je diep onder je sokkenla , je ipad gooi je even uit het raam oftewel voor het slapen even niet meer sociaal netwerken! Je biologische slaapritme kan hierdoor erg van in de war raken. Het is namelijk niet gewend dat er nu nog licht van je technologische gadgets af komt. En wees gerust de volgende dag kan je weer je iphone in je armen nemen en wat liefde geven door goedemorgen tweets te plaatsen. ;)
  3. Zorg dat je kamer opgeruimd is. Als je probeert te slapen in een kamer waar het lijkt alsof er een bom is ontploft, en elk moment de opruimdienst kan binnen stormen kan je echt niet lekker slapen. Zorg er dus voor dat je de grond nog kan zien en je bureau niet vol is geladen met allemaal vieze bekers en borden van een maand lang.
  4. Luister voor het slapen nog even naar rustige muziek!  Ik faal hier zelf altijd wel in. En zet al snel Kat Deluna, Jennifer Lopez en Nelly furtado aan. Niet echt de liedjes waar je zoet bij gaat slapen.
  5. Heb je de laatste tijd het gevoel dat je alleen maar aan het vliegen en hollen bent? En merk je dat je slaap er onder lijdt? Tijd om eens wat regelmaat in je leven te brengen. Maak een schema voor jezelf met de activiteiten die je die dag hebt, zorg dat je op dezelfde tijden op houdt met werken en je merkt dat je veel relaxter je bedje in duikt. 
  6. Wat ook kan helpen voor de die hard workaholics onder ons:Maak van je slaapkamer géén werkkamer! Zorg ervoor dat je slaapkamer ook de functie heeft dat je er gaat slapen. Als je nog allemaal dingen ziet liggen die je voor je werk moet af hebben duik je snel weer achter je laptop en tussen de papieren. En ja, je raad het al. You're still not sleeping!
  7. Stel je ligt in bed en je word helemaal gek van jezelf. Stap dan even je bed uit. Huppatee, sla die dekens van je af en strek de benen even. Smeer een bammetje met oer hollandse kaas, pak er een goed boek bij en voor je het weet ben je zo slaperig dat je jezelf de trap bijna op moet tillen.
  8. En als je dan toch bezig bent om dat bammetje met kaas te verslinden neem er dan ook gelijk een kopje kruidenthee bij. Werkt kalmerend! Kruiden die er goed bij helpen zijn onder andere kamille , lindebloesem en ijzerkruid. 
  9. Gooi ook even het raam open! Frisse lucht kan heerlijk zijn als je probeert te slapen.  En dan heb je in de ochtend ook geen last van die vieze slaap lucht! Haha, dat kennen we allemaal. Als we dan de slaapkamer in lopen ruik je zo'n muffe slaap lucht! Niet bepaald lekker , dus wat ventilatie doet wonderen! 

Hebben jullie nog goede tips voor het slapen gaan? 
Dikke zoen,
Renate

2 opmerkingen:

  1. Handig artikel! Ik heb soms echt moeite met slapen. Alleen lijkt thee me juist niet zo verstandig? Aangezien er caffeïne inzit. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoihoi! Ja, normale thee bevat ongeveer 30 miligram cafeïne. Maar kruidenthee word op een andere manier gemaakt dan gewone thee waardoor er geen cafeïne in voor komt. Je koopt een speciaal soort kruidennetje (te koop bij natuurwinkels). Je doet hier de kruiden in en legt dan het netje op een pan met water. En dit laat je dan aan de kook komen. Vervelend dat je moeite hebt om in slaap te komen,ik zelf heb het hier erg mee getroffen want als ik eenmaal in me bed lig ben ik zo weg. Ik hoop dat je dan wat aan me tips hebt!

      Verwijderen