Collage beauty

Collage beauty

maandag 28 mei 2012

E.H.B.V (Eerste hulp bij verbranding)

 
De laatste tijd schijnt de zon maar al te best. En dat merken we allemaal! Mensen trekken er massaal op uit om heerlijk te gaan lopen bakken op het strand. Maar wat te doen als je er niet bij loopt alsof je net terug komt van een vakantie naar Spanje maar als een enorme wandelende tomaat.Oeeeeps! Wat de reden ook is . (En nee dat je die ene knappe jongen de hele tijd aan het bespioneren was met zijn sexy sixpack en toen helemaal geen tijd had om zonnebrandcrème op te smeren is ook geen goed excuus.;) Hier komen de tips!

  1. Bekijk de schade! Ben je in de zon gevallen met je big happy sunglasses op en is dus je hele lichaam van top tot teen verbrand behalve dan die enorme kringen rond je ogen. Tjaa, dan kan je beter even een papieren zak op je hoofd doen en onderduiken. Haha, geintje. ;)
  2. Nadat je de schade heb bekeken ga dan even lekker douchen. Hier van kan je goed opknappen! Als ik verbrand ben ga ik eerst koud douchen en doe ik er steeds wat meer warm water bij. Dit kan je verbrande huidje echt goed doen.
  3. Nadat je hebt gedoucht kan je het best er gelijk een verkoelende after sun op smeren. Ben je nou van alle kanten verbrand. Vraag dan even of je lieve mamsie, vriendje of vriendin je rug wilt insmeren.
  4. Vroeger was mijn broer één keer zo erg verbrand. En toevallig was toen mijn oma op bezoek. Ze is toen gelijk naar de supermarkt gereden en kwam terug met komkommer. That's right! Komkommer. Vliegensvlug sneed ze er kleine plakjes van af en legde die op de rug van mijn broer. Het werkt heel verkoelend voor de gene die echt flinke schade hebben op gelopen.
  5. Je kan ook bij de tuinen heerlijk aloë vera kopen. Dit werkt net zo verkoelend als komkommer!
  6. Als je een verbrande rug hebt en je kan er gewoon niet van slapen. Dan is het tijd om een vuilniszak te kopen , die ga je dan open knippen en daar boven op leg je dan een heerlijke vochtige handdoek. Zo kom je alsnog aan je nachtrust toe en blijft je verbrande huid verkoeld. 
  7. Is het echt zo erg dat er zelfs blaren ontstaan? Ga dan toch even langs de dokter. Die zal dan de huid behandelen met een speciale brandzalf waardoor je minder kans hebt om met littekens te zitten.
  8. En de volgende keer goed opletten! Gebruik altijd een zonnebrandcrème , ga op tijd de zon uit als je je huid voelt trekken of bedek je lichaam met meer kleren!


Ik hoop niet dat jullie het zo erg hebben als kim kardashian! Zijn jullie na deze warme zomerdagen al verbrand?

Dikke zoen,
Renate

Geen opmerkingen:

Een reactie posten