Collage beauty

Collage beauty

zaterdag 1 december 2012

Wat te doen tegen puistjes?


Puistjes. Het zijn vreselijke dingen en het zorgt nou niet echt voor een eigenwaarde dunk als je met een enorme puist op je voorhoofd loopt. Je kan er foundation op gooien om het te verbergen. Maar je kan het ook proberen te laten herstellen! Pak die pratende puist op je voorhoofd aan, zorg ervoor dat je huid niet meer als een kraterveld aanvoelt en krijg weer een zacht en glad huidje!


De huid maakt altijd een bepaalde talgproductie aan. Bij acne of puistjes is de talgproductie hoger dan het gemiddelde. Hier boven zie je hoe een puistje ontstaat. Er ontstaat een verstopping omdat er te veel talg is aangemaakt. Er kan een onderhuidse verstopping ontstaan. Het afvoerkanaal is dan dicht gemaakt door het talg. Op een gegeven moment kan de talg naar buiten komen op de oppervlakte van de huid. Hier ontstaat dan een puistje. 


Vooral merk je dat je in de puberteit meer last hebt van puistjes hebt. Dit kan kloppen! Het lichaam verandert, er ontstaat meer talg en en de samenstelling word dikker. 

Maar het belangrijkste is natuurlijk hoe je een puist kan weg krijgen. Er zijn vele manieren maar niet allemaal zijn ze even goed. Hieronder zullen de beste voorbij komen: 

1.Je kan een puistje voorzichtig uitknijpen als het op de oppervlakte zit. Doe dit alleen als er een goed wit puntje op zit. En ook niet te vaak! Was je handen goed, zorg voor schone nagels , pak een tissue en doe  dit om je nagels en knijp dan het puistje uit. Hier heb je ook handige tools voor die je kan gebruiken. Werk hier heel hygiënisch mee! Doe je dat niet kan je de ontsteking alleen maar erger maken.

2.Probeer er van af te blijven. Niet te veel aan zitten en dan gaan ze vanzelf weg!

3.Laat even het pompje met foundation in je stash staan. Dit kan alleen maar zorgen voor ontstekingen en verstoppingen!


4.Scrub de huid! Dit kan met een zelfgemaakte DIY scrub gemaakt van suiker en olijfolie. Goed voorde huid! Scrub vooral niet te hard want dan gaan de puistjes open.

5. Stel dat dit allemaal niet werkt laat dan echt even alles staan. Ja, tot je dagcremé toe. Alle potjes mogen even dicht blijven.Je huid kan een boel zelf en vast ook wel even deze huidcrisis oplossen . Gun het even tijd  om te herstellen! 


6. Ga naar een schoonheidsspecialist. Die hebben verstand van dit soort dingen en kunnen de huid goed reinigen. Niet alleen oppervlakkig zoals vaak gebeurd met de drogisterij producten. Nee dit gaat echt tot diep in de huid. Kan goed van pas komen!

7.Stel dat het erg is . En het niet meer puistjes zijn maar  acne. Raad pleeg dan je huisarts. Blijf er vooral niet mee lopen! De huisarts kan je vaak door sturen naar een dermatoloog die je verder kan helpen. Vaak gaan de mensen te laat met acne naar de dokter waardoor er al littekens ontstaan. Dat zou zo jammer zijn als je er ook vroegtijdig bij kan zijn. 

Ik hoop dat ik jullie dames heb geholpen. Succes ermee!

Knuffel!! 
Renatee 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten