Collage beauty

Collage beauty

zondag 2 december 2012

Wat te doen met kerst?


Het is weer tijd jongens. Tijd om een gaatje extra te maken in je riem, je vol te stouwen met kerstkransjes, je schoonfamilie weer onder ogen komen, de saaie kerst borrels van je werk overwinteren en weer de jaarlijkse kerst stress voelen. De verbrande kalkoen, de misletoe ontwijken als er een nerd onder loopt en er een sprintje naar trekken wanneer jouw boy eronder staat en weer het avontuur of dat dit jaar wel de piek op de boom komt. Ja, jongens. Kerst stress! Heb je zin om het stuur om te gooien? Tegen de jaarlijkse kerst tradities in gaan? Well, Okay! I'm gonna help you!Ben je altijd al een huisje, boompje en beestje figuur geweest ? Stond je op de middelbare school bekend als iemand die het liefst thuis kerst viert en iedereen voorziet van een heerlijke kalkoen? Niks mis mee natuurlijk. Maar misschien is het ook leuk om de romantische straten van Parijs in te duiken, De big ben horen luiden in London en de sneeuw op je bolletje krijgen in New York.
f

Vind je het toch niet zo leuk om ons kikkerlandje te verlaten? Blijf er dan lekker! Er is genoeg keuze om te doen. Wat is er leuker dan een musical te bezoeken, uit eten te gaan, te genieten van een orkest of een concert! Er zijn genoeg dingen te doen!

Vind je het niet zo om de deur uit te gaan met kerst ?  Er zijn meer dan genoeg dingen te doen in de kleine vierkante meter van jouw huis. Zet iedereen lekker aan de tafel en gooi het gourmetstestel maar aan of wat dacht je van lekker fonduen met zijn allen? Gooi een film in de dvdspeler en leg de voeten maar op de tafel, speel gezellig een potje monopoly of neem een wandeling en maak foto's . Denk niet alleen aan jezelf maar probeer een ander te helpen! Ga langs bij mensen die eenzaam zijn of doe mee aan een vrijwilligersproject! Oke, dan moet je toch echt over de drempel van je huis. Maar dat nemen we dan even voor lief. Zet een koor op en ga voor andere mensen zingen, maak een speciale kerst kerkdienst of ga met zijn allen kaarsen/kaarten maken! Laat je inspiratie maar gaan.:)  


Maarrrrr. Wat is er leuker dan een bezoekje brengen aan onze twee meest geliefde en schattigste muizen? Mickey en Minnie Mouse! Je kan natuurlijk met geld strooien en ze persoonlijk bij je thuis laten bezorgen. Maar om het toch nog een beetje budgetproof te houden zeg ik: Breng een bezoekje aan disneyland paris! Goedkoop , nee. Leuk, ja! Het kan romantisch worden onder de kerstboom met je vriend , gezellig bij de warme chocolade kraam met de kinderen en lachen,gieren en brullen in de achtbaan met je schoonmoeder. Enjoy and relax!


Speel met allemaal mensen spelletjes. Doe net alsof de elektriciteit even niet werkt. Doe dus gezellig de kaarsen aan.  Oké, vooruit de kerstboomlichtjes mogen wel blijven schijnen. En speel nu de leukste spellen. Dit kunnen spellen zijn zoals drama . De emotiebus, de lama's , krantenmeppertje en toneelstukjes opvoeren. 
Echt waar je lacht je kapot! Het leukste is als je nu ook een filmcamara bij je hebt zodat je het later nog eens kan laten zien. Laten we maar al vast gaan proosten met de Glühwein!


Ben je al in de kerstssfeer? Zo niet. Relax! Kerst vind ik dat een tijd moet zijn van liefde, familie maar ook ontspannen.Is de kalkoen verbrand? Nou en. Baal 5 minuten en ga verder met je leven. Dan heb je maar geen kalkoen. Gooi een paar hamburgers in de pan en problem solled. Maak je niet te druk over dingen die moeten. Je hoeft geen bezoek te brengen aan je schoonfamilie. Onzin. Je doet wat jezelf wilt. Je kan net zo goed in augustus langs gaan om te laten zien dat je van ze houdt. So relax and enjoy life with a glass of Glühwein!

Wat gaan jullie doen? Ik ben benieuwd!

Kuuus,
Renattee! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten