Collage beauty

Collage beauty

donderdag 23 augustus 2012

Hoe zie jij je huwelijk voor je?

Wij vrouwen dromen er allemaal van. En krijgen al knikkende knieen en tranen in de ogen als we een romantische film kijken. En dan hebben we het nog niet eens over het echte werk! Een huwelijksaanzoek. Een verbintenis voor eeuwig en altijd. Hoe kunnen mannen daar nou toch zo simpel over denken? Ik zie al voor me hoe ik me neefjes en nichtjes die dag hoor lachen, hoe mijn geliefde me aan zal kijken, me moeder aan het huilen en de drie lagen taart . Echt, ik zie mijn hele huwelijk al voor me! En vandaag gaan we weer eens lekker als vrouwen, dames en meisjes onder elkaar kibbelen over het onderwerp waar altijd wel wat aan toe te voegen valt. Trouwen!


Laten we maar bij het begin beginnen. Want voordat je jezelf een echte bridezilla mag noemend moet je natuurlijke wel die knots van een ring om je vinger hebben . Hoe wil jij het liefst ten huwlijk gevraagd worden? Op de ouderwetse manier met  toestemming van je ouders en al? Of toch via een romantische postduif die die je op stuurt? Ik heb zelf plaatjes gezien van iemand die zijn vrouw had gevraagd door op een pizza doos te schrijven 'will you marry me?'.  Er zijn enorm veel manieren waardoor jouw liefje je kan vragen! Of misschien vind je het allemaal veel te veel gedoe en duurt het maar veel te lang voordat die vriend van je eindelijk eens die ring bij je omdoet, Dat je maar zelf het hef in handen neemt. Ik zelf zou kiezen dat mijn man voor me op de knieën gaat als we ergens romantische met zijn tweeën zijn. Heel veel maakt het me niet uit. Zolang die het maar vanuit zijn hart doet.Goed, eindelijk na hem zoveel hints te hebben gegeven is die dan voor je op zijn knieën gegaan. Je showt  je ring aan iedereen die het maar wilt zien. Zelfs het meisje achter de kassa en de man naast je op het bankje in het bushokje. Want tja je hebt eindelijk die man van je dromen! Youre off the market! Maar dan komt het leuke gedeelte dames. Je mag niet alleen een enorme kreng zijn tijdens de voorbereidingen van je bruiloft, want he, je hebt nou eenmaal bruid stress . Het is ook tijd om geld te verbranden voor een geweldige jurk! Ik zelf ben zo iemand die als laatste zal gaan besparen op de jurk. Ik vind een bruiloft een hele speciale dag voor een vrouw. Uiterard ook voor de man maar voor de vrouw heeft het nog meer waarde. Mijn dag, mijn jurk zeg ik dan maar. Haha ;) . Maar er is zo veel keuze ! Ga je voor maagdelijke wit? Lief pastel? Knallend blauw? Of toch voor een diep groene? Diepe decolleté? Open rug? Traditioneel? Uitbundig? Of toch weer rustig? Zooooo veel keuze!


Ik zelf zou kiezen voor een mooie witte jurk. Niet te saai, rsutig of uitbundig. Precies goed. Maar goed, bij een jurk hoort natuurlijk ook een bloemetje! Ik heb geen favoriete bloemen. Dus wat gezelligheid erin vind ik wel zo leuk. Madeliefjes, Rozen, Klaprozen, Lelie's. Hoppateeee! (Dat jullie het even weten, ik heb echt geen verstand van bloemen namen. De gene die ik net heb opgenoemd zijn de enige die ik weet.;) Ik vind het boeket rechts boven heel erg mooi. Mooie pastel kleuren die goed matchen met de witte jurk. Wat vinden jullie?En dan een van de dingen die ik het leukst en tevens ook het belangerijkst vind. Ik weet niet of dat ik dit zelf wil doen of dat ik het door een visagist wil laten doen. Ik wil het dan nog handigere in de vingers hebben. Wel laat ik iemand komen voor mijn haren want daar ben ik een regelrechte ramp in. En zeg zelf het is jouw dag dus wat is dan heerlijker om daar allemaal mensen verwend te worden? Wil je je make-up zelf doen of laten doen door iemand?


En dan zijn we nog niet klaar hoor dames! Want wat dachten we van die schoenen? De bruidsmeisjes en je taart? Jaa, genoeg om over te fantaseren! Het lijkt mij geweldig om mijn beste vriendinnen achter/naast me te hebben bij het altaar als bruismeisjes. Alleen koop ik mooie jurken voor ze! Het is Amerikaans en onwaarschijnlijk apart in Nederland maar ik vind het een mooi gebaar. Ook vind ik het leuk om mijn boeket de lucht in te gooien! Kijken wie de volgende word wie in het huwelijksbootje gaat stappen. Misschien vangt je oma hem wel. haha! Voor de rest wil ik voor het echt gebeuren (Bij het altaar) super mooie hakken. Voor de rest ga ik voor een laag hakje voor maar 5 cm ofzoiets. Ik wil natuurlijk wel goed een dansje kunnen pikken van mijn man!

En dit was mijn artikel. Ik ben heel erg benieuwd geworden hoe jullie je huwelijk voor je zien! Tell me.

Dikke kus,
Renate

5 opmerkingen:

 1. Hmm, ik heb eigenlijk nog nooit zo over het huwelijk nagedacht, eerst nog maar een zien dat ik een vriend krijg, haha :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja oke laten we daar maar mee beginnen ja. Ik moet zelf eerst ook nog een vriend krijgen. Maar nu geniet ik nog lekker van het single zijn. ;)

   Verwijderen
 2. Voorlopig voor mij nog niet haha, eerst maar even me leven gaan leven !

  BeantwoordenVerwijderen