Collage beauty

Collage beauty

zondag 28 april 2013

Keep it straight!


Sta jij er wel eens stil bij hoe je zit ? Hoe je staat en wat je houding is ? Sommige staan zo krom als een oud omatje , de andere loopt als een kip met het hoofd naar voren en weet jij veel wat je nog meer hebt!  Ik ben iemand die het liefst zo ingezakt mogelijk zit. Als je een foto van mij maakt zie je mij met een ingezakte rug. Eigenlijk best wel lelijk. Want het staat veel mooier en zelfverzekerder als je een rechte rug hebt. Wat is jouw houding en wat is nou een goede houding? 


Ik ben vroeger voor rugklachten naar fysiotherapie geweest. Hier is mij verteld dat je rug een S vorm moet aannemen. Links op het plaatje zie je een goede houding. In het midden loopt de gene met de billen te veel naar voren. Bij het rechter plaatje zit de krom van de S er te weinig in. 

Een goede houding aannemen is makkelijker gezegd dan gedaan. Neem mij maar als voorbeeld ik zit als een ingezakt omatje vanaf 2 cm naar mijn beeldscherm te koekeloeren. Als ik dan maar 5 minuten mijn rug recht probeer te houden voelt het alsof ik drie uur heb hardgelopen. 


Stel je staat ergens, of het nou bij de bushalte is, de kassa of in het klaslokaal dat maakt niet uit. Maar je denkt hé, die rug moet weer recht! Gooi dan even je schouders omhoog en laat ze zakken. TADAAAA! De rechte rug is er weer. Makkelijk trucje voor onderweg. Probeer ook tien keer in en uit te ademen, zo word je weer even rustig en laat je al de spieren ontspannen. 

Veel mensen lopen ook met de nek naar voren als een kip. Doe jij dat ook? Probeer je nek dan eens recht boven je hoofd te krijgen. Niet dat je een vetje eronder vandaan ziet komen. Dan ben je te ver.

 Knieën onlucked! Zoek het sleuteltje even want de boel zit flink vast bij de knieën! Ga een paar keer met je knieën op en neer want het moet echt wat soepeler. Ben je bang dat het gek staat? Probeer dan een paar stappen te lopen. Ga weer staan en buig lichtjes je knieën zodat ze niet ongezond op slot zitten. 

 Maar wat dacht je van je schoenen? Heb je een stel killer heels aan van Chanel aan ? Tja, dan is het niet zo gek als je last van je rug hebt. Met hakken is niks mee maar wissel af met platte schoenen!


Heb je het gevoel dat je erbij loopt als een opgeblazen ballon die elk moment kan leeglopen? Geen zorgen je loopt totaal niet voor paal! Maak maar eens een foto van hoe je normaal staat of zit en daarna waar je een rechte rug aanneemt. Zo zie je dat het helemaal niet gek staat maar juist zelfverzekerd. 

Hebben jullie een goede houding? Zo niet, ga je er wat aan doen? 

Lieeefs,
Renate!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten