Collage beauty

Collage beauty

zondag 6 januari 2013

Jezelf vergelijken met een ander


Wij vrouwen maken het ons soms allemaal veel te lastig. Als we een vrouw over de straat  zien lopen vinden wij haar al een bitch. Als een jongen naar een ander meisje kijkt voel je jezelf een dikke koe met een wrat. . Je bent altijd slechter, lelijker en stommer dan de ander. Altijd. Nooit kom jij is een keer beter uit de verf. Waarom doen wij vrouwen dat? Is het echt zo waardevol dat we ons zelf altijd vergelijken met andere vrouwen/meisjes ? Ik denk van niet. 


Zoals hier boven al staat niemand kan beter jouw zijn dan jij! Natuurlijk, soms is het vervelend als je altijd in de schaduw van je beste vriendin staat of dat je het gevoel hebt dat geen enkele jongen je leuk vind. Maar ligt dit dan aan je beste vriendin ? Is zij dan ook echt altijd mooier,beter en leuker dan jouw? Of maken wij het onszelf gewoon veel te lastig? Ik denk van wel. Het heeft geen nut om je te vergelijken met een ander. Die andere is jouw namelijk niet!

 Als je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent denk ik dat je de rol van slachtoffer aanneemt. Je bent stom . Dus je kruipt maar in een hoekje. Je zegt niks meer want niemand vind je toch leuk. Alles wat je doet is dom en gek. Maar die vriendin van je. Wauw! Die praat met elke jongen, kan iedereen aan de haak slaan en iedereen lacht om haar grapjes! Zij is dus beter dan jouw. Onzin! Jij kan van jouw de beste versie maken die er is. Soms is een ander ook ergens beter in maar dat maakt de wereld juist zo leuk! Als je overal de beste in was had je dan nog wel plezier in uitdagingen? Jezelf ergens naar toe pushen en uiteindelijk dat doel bereiken! Dat is toch geweldig? En zo maak je van jezelf de beste versie die er maar is. Jezelf vergelijken met een ander is niet zinvol omdat die ander op geen enkel vlak hetzelfde als jouw is! 


Hier boven zie je en plaatje hoe je over jezelf denkt. Niet positief. Je bent dus stom, gek en lelijk. Jij kan niks en de mensen om je heen zijn fan-tas-tisch. Waarom ben jij niet goed genoeg zoals je bent? Probeer daar eens achter te komen. Het enige wat jouw niet goed maakt is omdat je jezelf altijd met andere vergelijkt. Dat heeft gewoon geen enkele nut. Wat die ander kan kan jij weer niet. En visa versa! 

Het is beter om je met je eigen ik te vergelijken. Stel je vindt het lastig om te presenteren voor een grote groep mensen.En je bent jaloers op je vriendin die dat wel kan . Ga dan aan de slag ! Oefen ! Daag jezelf uit om te leren presenteren. Natuurlijk hoef je niet gelijk een betoog te geven voor 500 mensen strak in pak. Begin klein en uiteindelijk kan jij goed presenteren! 

Jezelf vergelijken kan soms goed zijn . Maar het ligt eraan hoe je ermee om gaat. Blijf je jezelf kleineren of wil je jezelf gaan motiveren om hetzelfde te bereiken als die gene heeft? Je wilt net als die gene goed kunnen praten met jongens. Oefen dat dan! Ga dus weer aan de slag met jezelf. Een uitdaging voor jouw. Zodat je een betere versie word. Je neemt dit dus niet negatief op! Je kleineert jezelf niet onder die gene. Je ziet een doel vanuit iemand anders en je past hem toe in je eigen leven! Met je eigen capaciteiten.


Probeer van een negatieve gedachtegang naar een positieve te gaan. En dat is heel lastig . Maar wel mogelijk! Als je de spiegel in kijkt ze je een dik,lelijk, ongetalenteerd, hopeloos gevalletje vlees staan. Oh, met een enorme puist op het voorhoofd. Probeer dat te veranderen! Kijk in de spiegel , wees trots op wat je wel hebt! Een goed stel hersenen? Ben je erg handig? Heb je mooie benen? Ben je er trots op dat je goed kan zwemmen/schrijven/voetballen noem het maar op! Ga niet gelijk uit van het negatieve maar het positieve.  Dat maak het leven een stuk leuker en makkelijker! 


Wat vinden jullie van dit artikel? Is jullie gedachtegang positief?

Dikke kuuuus,
Renate

6 opmerkingen:

  1. Ben je gestopt met bloggen :(? Geen inspiratie meer?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heee! Ja, ik ben er een tijdje tussen uit geweest. Ik heb nog wel een boel inspiratie maar ik heb er de laatste tijd weinig tijd en aandacht voor gehad. Ik hoop echt dat ik binnenkort er weer met frisse moed tegen aan kan!

      Verwijderen