Collage beauty

Collage beauty

zaterdag 25 mei 2013

Voetjes van de vloer!
Oké, meiden! Tijd om die voetjes eens van de vloer te krijgen. En nee, dan bedoel ik niet dat spelletje wat we vroeger allemaal massaal speelde op het schoolplein. Ik bedoel even lekker luieren. Til je voeten een paar centimeter hoger op. En ja, dan bedoel ik dus inderdaad op die tafel die daar staat. En laat je zweetvoeten spontaan het koolzuur uit je glas cola weg trekken. Maar hoe zorg je ervoor dat die voetjes op de tafel komen te liggen? I will give you some advice!  

Ontspanning is ver te zoeken..

Ontspannen lijkt erg makkelijk. Toch vinden erg veel mensen het tegenwoordig lastig om de voetjes op de tafel te leggen. Bang voor zweetvoeten? En dat ze het hele gezin vergassen? Ik denk het niet. Ik ben bang dat tegenwoordig iedereen het gevoel heeft dat ze interessant moeten zijn. Ze moeten overal de beste in zijn. De meeste vrienden, de meeste likes op facebook , en je mobiel moet maar blijven afgaan. 24/7 lekker bezig zijn. Maar ja, op een dag word het teveel. En dan móét je wel met de voeten op de tafel gaan zitten om zo die burn out of overspanning er uit te gaan zitten. I will give you some advice, don't lett it go that far.

Plan ontspanning tijd in

Vind je het lastig om iets te doen waar je plezier in hebt? Of om gewoon simpel weg een zak chips weg te eten tijdens een slechte jank film op SBS 6? Plan dan gewoon eens tijd in waar je doet wat je leuk vind. Dit kan bijv. een zaterdagmiddag zijn of elke dag een halfuurtje tot een uur. Zo kom je toch toe aan die tijd met jezelf.

Wat te doen?

Oké, check. Je hebt op vrijdagmiddag even een halfuurtje voor jezelf ingepland. Now were talking girl! Maar ja, het is geen optie om je tijdens dit halfuurtje te gaan vervelen en suf te gaan kijken hoe de wijzers het halfuur afklokken. Ontdek wat je leuk vind/vond. Vaak vind je de dingen die je als kind leuk vond nog steeds leuk. Vond je vroeger vinger verven leuk dan is het misschien een idee om even een doek te halen bij de Action. Pak je kwasten er weer eens bij en bekijk een tutorial op youtube voor wat inspiratie. En gaan met die banaan! Een wandeling maken , foto's maken, toch maar die ene jankfilm op SBS 6 kijken (en nee, niet stiekem op je laptop verder werken!) of spreek af met vrienden en familie zijn de juiste dingen om te doen. Don't work your ass of, let it enjoy a chair or sofa. 
  

Doe één ding tegelijk

Laat ik maar gelijk beginnen met het grootste nieuws van 2013: JE KONT ERAF WERKEN EN MIULTTASKEN IS ACHTER GEBLEVEN IN 2012! Time to move on. Je hoeft niet tegelijk te stofzuigen , een brullend kind op je rug te hebben die je loopt aan te vallen en ook nog eens je collega bellen. Als je je concentreert  op één ding werkt het allemaal beter. Ten eerste werk je veel efficiënter als je één ding tegelijk doet. Je concentreert je op dat gene wat je aan het doen bent en gaat daarna over op de volgende taak. Kijk, dat is nou eens Miss 2013!

Je leven is interessant genoeg!

Jij saai? Huh!? Jij!? Nee toch. Jij heb gisteren nog een jankfilm gekeken op SBS 6 met een zak patatje Joppie XL. Niks aan het handje hoor. Zoals ik al zei: 2012 was het jaar dat mensen massaal 56 dingen tegelijk deden. En dat mensen moesten blijven presteren. 2013 doet lekker wat die zelf wil en geniet ook nog een beetje van het leven. Doe eens iets geks wat op komt als poepen. Boek dat vakantietje via vakantieveilingen! Ga fietsen naar Limburg , Volg die LOI cursus schrijven waar je mee dood word gegooid , ga op die spanende date of voor mijn part ga je in een bowling of dart groep! Ik haat Nederlandstalige liedjes maar de tekst : Mens durf toch eens te leven, schrijf ik het liefst op mijn voorhoofd zodat iedereen het kan lezen. AMEN! En een halleluja erachter aan.

 Hebben jullie moeite om de voetjes op de tafel te leggen?

 Lieeeefs,
Renate

2 opmerkingen:

  1. 'En laat je zweetvoeten spontaan het koolzuur uit je glas cola weg trekken', haha, geniaal!

    BeantwoordenVerwijderen